اولین تولد
اولین تولد
اولین تولد اولین فیلم مشترک سینمای ایران و هالیوود با بازیگران سرشناس هالیوودی را مهدی علی میرزایی نویسندگی کرده است.
تیزر فیلم اولین تولد:
مهدی علی میرزایی در این باره می گوید:
اولین تولد که بصورت تیمی نگارش شده است، طراحی داستان با علی عطشانی بوده است، فیلمنامه را من نوشته ام و سم خوزه از تهیه کنندگان فیلم و تارک زهدی بازیگر فیلم آن را بازنویسی کرده و طبق معمول پروژه های مشترک بین کشورها، در آن دخل و تصرفاتی نموده اند.
وظیفه این دو بازنویسی اجرایی و آداپته کردن برخی قسمت های فیلمنامه اولین تولد با فضای اجتماعی امریکا و بکاربردن اصطلاحات رایج زبانی و سایر تغییرات لازم برای عملی کردن تولید مشترک در آمریکا بوده است.
بازیگران شناخته شده اولین تولد
چهره های شناخته شده ای از بازیگران هالیوود همچون ول کیلمر، رابرت نیپر، تام برنگر، تیلور کول، دنیز ریچاردز، گریگ گرانبرگ، ویلیام بالدوین، جی عبدو، کن دویتیان، استیو وایلدر نیز در فیلم ایرانی آمریکایی اولین تولد ایفای نقش کرده اند.
تخته گاز
تخته گاز
تخته گاز محمد آهنگرانی که نگارش آن را مهدی علی میرزایی بعهده داشت یک کمدی اجتماعی است که در تولید با سرعت، قوت و کیفیت لازم پیش رفت و بسیار تلاش شد تا اثری قابل قبول و متفاوت ارائه شود؛ فیلمی که از تمام استانداردهای لازم برخوردار باشد.
داستان تخته گاز
در خلاصه داستان تخته گاز آمده است که سلیمان قطار خنده را به قصد اثبات مرد بودنش در خانواده و جامعه تخته گاز میراند چرا که به هزار و یک دلیل زیر سوال قرار گرفته شده و خود او نیز به این امر واقف شده و درصدد رفع نواقص خود برآمده است و در این مابین فضای شاد و مفرحی را برای مخاطبین به ارمغان میآورد و در این مسیر فراز و نشیبهایی را پشت سر میگذارد و در ایستگاههای مختلف خنده توقفی میکند.
در فیلم پر ستاره تخته گاز سام درخشانی، کامبیز دیرباز، الهام حمیدی، لیلا اوتادی، رز رضوی، بیژن بنفشهخواه، داریوش فرهنگ، نفیسه روشن، نیما شاهرخشاهی، پرستو صالحی و ساقی زینتی به ایفای نقش پرداخته اند.
پالتو شتری
پالتو شتری
فیلم سینمایی پالتو شتری اولین تجربه کارگردانی مهدی علی میرزایی محسوب می شود و یک درام کمدی پربازیگر درباره وضعیت های پیچیده رفاقت و رقابت است. با توجه به سابقه فیلمنامه های قبلی علی میرزایی خصوصا گشت ارشاد و در مدت معلوم به نظر می رسد اولین ساخته این کارگردان از جمله آثار بحث برانگیز امسال باشد. از طرف دیگر سعی شده است مخاطبان با یک طنز جدید مواجه شوند.
داستان پالتو شتری
پالتو شتری در مورد یک دانشجوی فلسفه است که یک پالتو از پدرش به ارث برده که با پوشیدنش افکار وسوسه آمیز و موذیانه به سراغش می آید. درواقع آدمهای خودنما و ریاکار و متوهم در فیلم پالتو شتری تلاش می کنند با حقه و کلک و ظاهر سازی به اهدافشان برسند. آدمهایی آشنا که هرکدام چندتایی از آنها اطراف خودمان سراغ داریم.
بازیگران فیلم پالتو شتری
سام درخشانی، بانیپال شومون، بهاره کیان افشار، لیندا کیانی، شاهرخ فروتنیان، افسانه چهره آزاده، پریوش نظریه، علیرضا مهران، طوفان مهردادیان، رضا شیخ انصاری بازیگرانی هستند که در فیلم پالتو شتری به ایفای نقش پرداخته اند. پالتو شتری در جشنواره فیلم فجر 1397 و در دو بخش هنر و تجربه و بخش اصلی به نمایش درآمد.
مورد عجیب پالتو شتری در اختتامیه جشنواره فیلم فجر
کارگردان پالتوشتری در مصاحبه با کافه آپارات گفته بود که فیلم پالتو شتری از او جدا شده و خودش تبدیل به فیلمی رِند شده است. هیچ کس فکر نمی کرد این رندی درست در مراسم اختتامیه خود را به رخ داورها و تماشاگرها بکشد. در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر سی و هفتم، یکی از برنده های جشنواره از پذیرفتن جایزه اش خودداری کرد و ناگهان به قول سایت کافه سینما سکانس فیلم پالتو شتری بطور کامل مقابل همه اجرا شد.
فردای آن روز مهرزاد دانش، داور جشنواره، عصبانی از دست فیلمساز جوانی که جایزه را رد کرده بود در مقدمه یادداشتی که در مذمت وی نوشت آورد:
شخصیت فیلم پالتو شتری {کوهیار کهندژ} جوانکی خودشیفته است که مسیر شهرت و اعتبار را با رفتارهای ضداجتماعی میپوید و مثلا از گرفتن جایزه در مراسمی که در آن شرکت کرده خودداری میکند تا بعدا با مرور واکنشهای منفی به این رفتار ارضا شود. نمی دانستم این فانتزی سینمایی، تنها چند روز بعد از تماشای این فیلم، به طور زنده مقابل چشمان من و صدها چشم دیگر شکل عینی به خود میگیرد.
و اینگونه است که فیلمهای خوب، گریبان تماشاگر را نه در رقابت جشنواره و نه در سالنهای سینما بلکه در زندگی واقعی می گیرد.
کاتیوشا
کاتیوشا
فیلم کاتیوشا
فیلم کاتیوشا به کارگردانی علی عطشانی و نگارش مهدی علی میرزایی در سال 1396 ساخته شده است.
بازیگران فیلم کاتیوشا
فیلم کاتیوشا که در ژانر کمدی و خانوادگی است هادی حجازی فر، احمد مهرانفر، لیلا اوتادی، میترا حجار، بیژن بنفشه خواه , ارژنگ امیرفضلی به هنرمندی پرداختهاند. داستان کاتیوشا به این نحو است که خلیل بسیجی معروف که در فضای مجازی به «خلیل کاتیوشا» شهرت دارد مجبور میشود چند روزی را کنار عرشیا پسر جلف پولدار بگذراند. این اختلاف طبقاتی و دیدگاه باعث میشود دردسرهایی برای هم ایجاد کنند.
هفت معکوس
هفت معکوس
«احساس میکنم همیشه توی زندگیم لبه یه پرتگاه وایسادم… دوستدارم بپرم پایین ولی هیچوقت جراتشو نداشتم الانم ندارم… کاش میشد برگردم عقب تا یه چیزایی رو درست کنم ولی افسوس که غیرممکنه.»
هفت معکوس اولین ساخته مهدی خسروی با فیلمنامه مهدی علی میرزایی در گروه سینمایی هنر و تجربه به روی پرده رفت.
در هفت معکوس جواد عزتی, نیوشا ضیغمی, حسام نواب صفوی, کامران تفتی, مهران رجبی به ایفای نقش پرداخته اند.
داستان هفت معکوس از کجا شروع شد؟
مهدی علیمیرزایی درباره پرورش فیلمنامه هفت معکوس می گوید:
ما فیلمنامه هفت معکوس را از تم و داستان یک خطی شروع کردیم. در ابتدا داستان شخصی را داشتیم که یک روز به عقب برمیگردد اما برای آن نیاز به کاراکتر، داستان و موقعیت داشتیم. ضمن اینکه باید علائق کارگردان را هم درنظر میگرفتیم. من قصه را به صورت مکانیکی در یک روایت کلاسیک گنجاندم و حتی نقطه عطفها را کاملا مکانیکی چیدم. تم هفت معکوس درباره یک آرزوی جهانشمول است که انسانها دوست دارند به گذشته برگردند و اتفاقات را در بزنگاه خودشان اصلاح کنند.
در یک جای فیلم شهروز فکر میکند زیرک شده و میتواند الماسها را به دست بیاورد اما در پایان به دلیل طمع موفق نمیشود. زیرکی به قول مولانا آن عقلی است که در اجرا به سعادت نمیرسد. هفت معکوس را باید به صورت کلی نگاه کرد. فیلمی متفاوت که اگرچه همه ی مولفه های تبدیل شدن به یک اثر پر فروش و تجاری را داشت اما سعی شد در مضمون، ساختار، بازیگری و … متفاوت باشد و مهم تر از همه نزد مخاطب گزینه ی مناسبی برای تماشا باشد.
نقدو بررسی فیلم سینمایی هفت معکوس
در مدت معلوم
در مدت معلوم
داستان فیلم در مدت معلوم
در مدت معلوم درباره جواني به نام ميثم است كه اگرچه به ظاهر يك معلم رياضي است اما تمام همت خود را مصروف نگارش كتابي در باره مسايل غريزي و جنسي جوانان كرده كه البته مجوز انتشار نيز نگرفته است.
از اين به بعد است كه ميثم هرجا كه ميرود دغدغهاش پرداختن به اين مسئله است و بسيار واضح و صريح در مواجهه با جوانان اين موارد را با آنان در ميان ميگذارد. گاهي حرف هاي او جنبه هجو دارد و در مواقعي آنچه مي گويد هجو سياست مديران فرهنگي است. با اينهمه او اعتقاد دارد كه جوانان مهمترين مشكلشان همين رفع و رجوع غرايز طبيعي است.
بازیگران فیلم در مدت معلوم
فیلم در مدت معلوم به کارگردانی وحید امیرخانی و نویسندگی مهدی علی میرزایی در سال 1393 ساخته شده است. در این فیلم جواد عزتی، ویشکا آسایش، هومن سیدی، اکبر عبدی، مهدی فقیه، طوفان مهردادیان، علی اوسیوند به هنرمندی پرداختهاند.
گشت ارشاد
گشت ارشاد
«یه صدایی همش تو گوشم میگه نخور. میگه جای این ساندویج برو هیئت قیمه بخور غذای آقا شفاست. حرومه به خدا حرومه. به امام هشتم حرومه!
حروم اون آمپولیه که دونهای 220 هزار تومن پولشه و تو باید ماهی سه تاشو بزنی
حروم زندگی این بدبخته که حسرت یه عروسی به دلش مونده.. زده بالا، متوسل شده به تابلوی کائنات
حروم اون نزول خوره که اگه سر ماه پول با اسکونتش حاضر نباشه، اسباب و اثاثیه پدر و مادر منو بعد از 30 سال کار تو آموزش و پرورش این مملکت میریزه سر کوچه
حروم اون ماشینیه که آیینه بغلش دیه ما سه نفره»
این یکی از ده ها دیالوگ ماندگار گشت ارشاد است.
این فیلم را سعید سهیلی کارگردانی کرده و فیلمنامه آن را مهدی علی میرزایی نوشته است.
داستان گشت ارشاد
در گشت ارشاد دختر و پسر جواني در يكي از پارك هاي تهران مشغول گپ زدن و گردش هستند كه مأموران گشت ارشاد از راه مي رسند و قصد دارند آنها را به ستاد ببرند. پسر جوان شروع مي كند به خواهش و التماس كه هر چه پول لازم باشد مي دهد تا گرفتار كلانتري و بازداشت نشوند. حسن كه يكي از مأموران است مورد را با بيسيم به مركز اطلاع مي دهد و مأمور ديگر به نام عطا به آرامي به جوانك گوشزد مي كند كه رييسشان حاج عباس بسيار عصبي و تندمزاج است و اهل رشوه گرفتن نيست، اما مي تواند براي راضي كردن حاجي با خودش معامله كند.
در واقع موضوع اصلی گشت ارشاد پیرامون سه نفر میچرخد که هر کدام به انگیزههای گوناگون، دور هم جمع شدهاند و با سوءاستفاده از نام حزباللهی به اخاذی از دختران و پسران جوان مشغولند و هر کدام نیز به نوعی، این سوءاستفادهها را برای خود توجیه میکند. اتفاقا قشر حزباللهی مسجدرو و واقعی، ماهیت و بهرهبرداری این سه نفر را به خوبی میشناسد و اتفاقا نه تنها به جمع خود راهشان نمیدهد که در مقابلشان هم میایستند.
این سه جوان که هر کدام از ناحیهای دچار آسیب اجتماعی هستند، به کار خلاف با سوءاستفاده از یک طبقه اجتماعی روی آوردهاند و بر حسب اتفاق، همین خلافکاران درمییابند که خلاف اصلی در جای دیگری رخ داده است و بهره برداری آنان در این حوزه برایشان سود بیشتری دارد. افرادی که با رانت خواری و استفاده از قدرت خود برای انجام فساد و بی بند و باری در جامعه مشغولند.
عاقبت گشت ارشاد
گشت ارشاد با وجودی که هم پروانه تولید، ساخت و هم پروانه نمایش داشت اما قربانی بی قانونی و اعتراضات خودسرانه شد و با وجودی که تنها 3 هفته بر پرده سینما اکران شد اولین فیلم میلیاردی سال 91 شناخته شد.
دکان های پیامبری
دکان های پیامبری
دکان های پیامبری که روایت گر گرایش بخشی از نسل جدید جامعه به برخی شبه عرفان های نوظهور و مدعیان گشودن راه های موفقیت و نیکبختی است را مهدی علی میرزایی نویسندگی و کارگردانی کرد.
دکانهای پیامبری نخستین تجربه علیمیرزایی در مقام کارگردانی است.
محوریت فیلم دکان های پیامبری
علی میرزایی می گوید:
تمام فيلم دکانهای پیامبری در نمای اول بعد از تیتراژ خلاصه می شود؛ علی شخصیت اصلی فیلم در کتابفروشی است. درنمایی بسته، نگاه علی، از روی عنوان کتابی به اسم “پیامبر” سر می خورد به کتابی که عنوانش این است: چگونه شاد زندگی کنیم؟ که از عکس روی جلد و نام نویسنده معلوم است جزء کتابهای عامه پسند بازار روان شناسی غربی است.
تمام فیلم دکان های پیامبری درباره همین لغزش نگاه است؛ علی و دوستش بزرگمهر که خوش دارد او را بزرگ صدا کنند، سرخورده از ناکامی های زندگی روزمره و به باد رفتن آرمانهای زمان دانشجویی، تصمیم می گیرند در یک دوره ده روزه فرا روانشناسانه شرکت کنند. دوره ای موسوم به بی عملی که قرار است همه چیز در آن تعطیل شود. اوضاع و شرایط در ابتدا بنظر خوب می رسد تا اینکه علی به دلیلی از دوره خارج می شود و دوستش بزرگمهر را تنها می گذارد. ده روز بعد، بزرگمهر با تغییرات چشمگیری در رفتارش به خانه باز می گردد.
بازیگران دکان های پیامبری
در فیلم دکان های پیامبری محمد مختاری، رامین راستاد، مرجان سپهری، فاطمه راستی یگانه به ایفای نقش پرداخته اند.
همکاری با تلوزیون ( قصه های تبیان )
قصه های تبیان
مجموعه اپیزودیک «قصههای تبیان» در مؤسسه فرهنگی هنری تبیان تولید شده است.
همکاری مهدی علی میرزایی با مجموعه تبیان
علی میرزایی می گوید:
حضور استاد منصور براهیمی در دفتر تبیان و دعوت ایشان از من برای همکاری در این پروژه سبب شد تا به این موسسه که توسط مرحوم سلحشور اداره می شد رفت و آمد کنم.
نتیجه طرح و فیلمنامه هایی که در این مدت نوشتم، تله فیلمهایی شد که تحت عنوان قصه های تبیان توسط کارگردان های مختلف ساخته شد و بارها و بارها خصوصا در روزهای مناسبتی از شبکه های مختلف پخش شد. از این مجموعه علاوه بر نویسندگی، کارگردانی دو اپیزود استخاره و حاجتنامه نظرعلی را خودم کارگردانی کردم.
تله فیلم حاجتنامه نظر علی طالقانی
دانلود تله فیلم حاجتنامه نظرعلی طالقانی
تله فیلم شهره لاله زار
تله فیلم استخاره
تله فیلم زنده به گور
تله فیلم دانه های برنج
تله فیلم بازخورد
غزلی که شیطان به نام من سرود
دانلود تله فیلم غزلی که شیطان بنام من سرود
بخت آفرین
وزنه های بی وزن
وزنه های بی وزن
علی عاشق بود، عاشق خدا، برای خدا چی میتونه سنگین باشه؟ علی مستقیم نگاه می کرد در چشمان حق، جذب می شد، شیفته می شد، شیدا می شد، محو می شد، خودش رو می باخت؛ علی می رفت کنار خدا ظاهر می شد و در این هنگام همه چیز مقهور علی است؛ زمین، آسمان، فرشتگان و…
فیلم «وزنه های بی وزن» ساخته ی مجید شیخ انصاری اولین محصول مشترک ایران و کانادا است.
شيخانصاری وزنههای بی وزن را در تورنتو كانادا كارگردانی كرده و فيلمنامه آن را مهدی علیميرزايی نوشته است.
محوریت فیلم وزنه های بی وزن
محور کلی فیلم وزنه های بی وزن بر مبنای تأثير شخصيت حضرت علی(ع) است كه تحولات روحی دو جوان مقیم تورنتو را روایت می کند كه روز تولد حضرت علی(ع) در دیدگاهها و روابطشان تغییرات اساسی و بنیادینی ایجاد میشود.
داستان وزنه های بی وزن
«وزنههای بیوزن» زندگی پسری به نام علی را روایت می کند كه در كانادا تحصيل می کند. دوست او، همایون از او می خواهد که در روز تولد حضرت علی، برای جمعی سخنرانی کند. در این روز علی به دليل اتفاقاتی كه برايش رخ میدهد، احساس میكند بايد روح خود را از زير بار وزنهای كه مدتهاست آن را تحمل میكند، رها سازد. کمک و همراهی همایون باعث می شود تا علی از مشکلی که مدتها از آن رنج می برد، خلاص شود و به زندگی عادی برگردد.
بازیگران و عوامل فیلم وزنه های بی وزن
اكثر عوامل اين فيلم تلويزيونی از بین ساکنین تورنتو انتخاب شدهاند. وحید رهبانی، پویان طباطبایی، رانا بارمز، جین مكلوچین، بهناز راهبر، ابراهیم كریمی، جن هانلی، پیتر باویس، وینسنت توماس، اندی الوتری، جیمز جرارد، رابرت بوتر، نوید خامنه، سوفیا زلاتار، كندرا ویتكوفسكی، اندرو دیاكوف، حمید رباطی، محسن اسلامینظری در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.

وزنه های بی وزن به نگارش مهدی علی میرزایی – کانادا
سینمای دینی در وزنه های بی وزن به محوریت تاثیر پذیری از شخصیت حضرت علی (ع)
بدون تردید «وزنه های بی وزن» در ژانر سینمای دینی قرار می گیرد. محتوایی که با ترفند استفاده از لوکیشن هایی متفاوت از لوکیشن های همیشگی در فضایی ایرانی، در فضایی در کشوری اسلامی، خارج می شود تا از ضرب احتمال شعار زدگی آن کم شود.
روز تولد مولاعلی است. منبری که چارچوب مادی ندارد برپا می شود و در منقبت حضرت مولا می گویند. با ظرافت و شجاعت دوربین از علی قهرمان داستان که در منقبت حضرت مولا، حرف می زند نمایی می گیرد که حضور حاضران حذف می شود و نوعی مونولوگ مفهومی شکل می گیرد.
صحنه ای از فیلم که فقط براساس کلام است و طبیعتا با نشانه شناسی های تصویری سینما جور در نمی آید و نمی تواند فیلمی را از کار در بیاورد اما اتفاقا این کار را می کند. تا انتهای فیلم صحنه ای که اکت ویژه ای نداشته است و شاید پیش برنده ی داستان هم نباشد از ذهنیت تماشاچی محو نمی شود. پایان بندی وزنه های بی وزن هم طوری است که بدون اشاره ی مستقیم متضمن همان سکانس به یاد ماندنی باشد.